Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Svampsås har vi ägnat oss åt länge nu och inte sällan serverat till en pannbiff eller en fläskkotlett. Nu vill jag i stället sätta svampen i första rummet. Till den här rätten, där mycket av hemligheten ligger i den goda kycklingfonden, har jag valt toppmurkla men det går givetvis bra med annan svamp också som till exempel gula kantareller. /Daniel Müllern

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Stek murklorna tillsammans med löken i matoljan. De ska inte få färg.
    • Häll på Knorr Professional Kycklingfond och låt den koka in i svampen tills ca 2–3 dl återstår. 
    • Tillsätt grädden och koka ytterligare i 10–15 minuter. 
    • Smaka av med salt, nymald svartpeppar och sherryvinäger.   
  2. Tips!

    • Servera med bakade persiljerötter, en ostpaj eller ett grillat kycklingbröst.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny