Menu

Ingredienser

+

Gör så här


En grekisk klassiker med tunt skivad potatis, aubergine och köttfärs toppad med krämig bechamelsås. Moussaka är en omedelbar publikfriare som blir extra god tillsammans med en sallad.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor och bryn dem i olivolja, så att de får fin färg på båda sidor. Ställ åt sidan.
    • Sautera lök och vitlök mjuk utan att ta färg, tillsätt färs och stek under omrörning. Smaksätt med salt.
    • Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger och låt koka-in helt och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong vatten, oregano, chiliflakes, lagerblad och kanel. Låt såsen sjuda i 30 minuter tills såsen börjar tjockna. Smaksätt medsocker.
    • Skala och skiva potatisen tunt på mandolinen, ånga i ugn i 5 minuter.
    • Koka upp mjölk och grädde och smält smöret till ostsåsen och vispa ner mjölet. Tillsätt gräddmjölk och sjud såsen tjock i några minuter, tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg 1/3 av köttfärsen i botten på ett gastro-bläck, täck med 1/3 del potatis och 1/3 del aubergine, varva två gånger till och toppa med ostsås.
    • Grädda i ugn vid 165 grader 30 minuter.
     
Produkter
Recept
Favoriter
Meny