Menu

Ingredienser

+

Tacogratäng

Ostsås

  • Ostcréme 150.0 g
  • Ost, Cheddar lagrad riven 100.0 g
  • Chili, Jalapeno 10.0 g

Vid servering

  • Nachos 100.0 g
  • Crème Fraiche 100.0 g
  • Kokt Ris

Tacos är ett välbekant sätt för oss att äta mexikanskt.  Här kommer en variant på vanliga tacos, en allt i ett variant i form av en vegetarisk gratäng. Guacamole och salsa casera kommer ursprungligen från det Mexikanska köket och båda är ett vanligt tillbehör till exempelvis tacos och burritos.

...

Förberedelser

  1. Tacogratäng

    • Fräs löken mjuk i matfett på låg värme, tills den börjar ta färg, ca 8 minuter. Rör med jämna mellan rum och tillsätt Knorr PROFESSIONAL Chilipuré, vitlök, spiskummin och kryddpeppar. Fräs vidare i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt zucchini och paprika, rör om och se till att grönsakerna blandas väl med löken och kryddorna. Tillsätt Knorr Tomatino, bönmix, vinäger och hälften av persiljan, oregano samt vatten och Knorr Grönsaksfond.
    • Koka upp, sänk värmen till låg och sjud ca 20 minuter eller tills att grönsakerna mjuka och såsen mustig. Rör med jämna mellan rum. Justera kryddningen med salt och peppar om så behövs.
  2. Ostsås

    • Värm ostcrème och tillsätt vattnet. Rör om och tillsätt riven ost och jalapeño. Rör tills osten smälter.
  3. Vid servering

    • Värm ugnen till 200°. Lägg chiligrytan i i ett djupt bleck. Fördela ostensåsen jämt ovanpå. Toppa med nacho chips och gratinera i ugnen i 10 minuter.
    • Servera med Guacamole, Salsa Casera, Creme Fraiche och ris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny