Trots att du förmodligen använder fond och buljong i din matlagning nästan varje dag kan det ändå vara svårt att veta vilken produkt som passar bäst till olika rätter, olika gäster och olika köksekonomiska förutsättningar. Just därför skulle vi och våra kockar gärna komma till din arbetsplats med något vi kallar ”Smartare smaksättning! En workshop om fond och buljong”. Allt för att räta ut eventuella frågetecken och stötta dig i dina val.
Nedan ser du några vanliga frågor vi möter ute i restaurangerna. Känner du igen dig i någon av funderingarna? Skicka gärna ett mejl till Marie Hjort (marie.hjort@unilever.com), så återkommer vi med förslag på passande datum för workshop!
Vanliga frågor om fond och buljong
- Pulver eller pasta? Hur väljer jag rätt buljong till rätt ändamål?
- Hur ska jag tänka kring tajming? När ska buljongen och fonden i maten egentligen?
- Varför lågsaltbuljong? Och är det okej att använda salt tillsammans med lågsaltbuljongen?
- Hur lyfter jag smaken i mina vegetariska rätter med hjälp av fond och buljong?
- Hur påverkas min köksekonomi av mitt val av fond och buljong?
Om Knorr och hållbarhet
Vem vill äta gott om det sker på bekostnad av vår planet? Idag är 95 % av de grönsaker, örter och kryddor som Knorr använder hållbart odlade samtidigt som flera av våra plastförpackningar numera görs av återvunnen plast. Dessutom är vi glada över att våra koncentrerade fonder produceras här i Sverige.
Vill du veta mer om om våra produkter, råvaror och hållbarhetsarbete? Klicka här och här!