Kycklingramen
10 personer
Kycklingbuljong
- 3 l Knorr Professionell Kycklingfond
- 9 msk japansk soja
- 5 msk sesamolja, rostad
- 5 msk risvinäger
- Ev salt
Kycklingfrikadeller
- 700 g kycklingfärs
- 2 st ägg
- 1 dl grädde
- 5 msk rostad lök
- 1 ½ msk sesamolja, rostad
- 3 msk soja
- 2 krm nymald svartpeppar
Till servering
- 600 g torkade äggnudlar
- 5 st löskokta ägg
- 200 g rädisor, tunt hyvlade
- 100 g salladslök, tunt skuren
- 17 g rostade sesamfrön
- 200 g böngroddar
- 150 g champinjoner, tunt skurna
- 50 g röd chili, tunt skuren
- 35 g örter, koriander eller libbsticka
- 200 g picklad shitake - se recept
Picklad shitake
- 150 g shiitake
- 1 dl ättika 12%
- 1 dl socker
- 1 dl soja
- 1 dl vatten
- 1 msk Knorr Kryddpuré Ingefära
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- Grov timjan
Kycklingbuljong
Värm buljongen, tillsätt alla ingredienserna. Smaka av med salt.
Kycklingfrikadeller
Blanda ihop alla ingredienserna. Forma små frikadeller med en liten matsked. Låt dem försiktigt koka med i kycklingbuljongen ca 5 minuter.
Picklad shiitake
Koka upp vatten, socker, soja och ättika med timjan, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt småkoka i ca 10 minuter. Låt svalna. Lägg i en lufttät burk och förvara i kyl upp till 1 månad.
Till servering
Koka nudlarna 3 minuter. Fördela dem i 6 skålar. Dela äggen och placera i mitten. Lägg i alla grönsakerna. Toppa med buljong och frikadeller. Garnera med picklad shiitake, rostade sesamfrön och örter.