Menu

 

Kycklingramen

10 personer

 

Kycklingbuljong

  •  3 l Knorr Professionell Kycklingfond
  • 9 msk japansk soja
  • 5 msk sesamolja, rostad
  • 5 msk risvinäger
  • Ev salt

 

Kycklingfrikadeller

  • 700 g kycklingfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 5 msk rostad lök
  • 1 ½ msk sesamolja, rostad
  • 3 msk soja
  • 2 krm nymald svartpeppar

 

Till servering

  • 600 g torkade äggnudlar
  • 5 st löskokta ägg
  • 200 g rädisor, tunt hyvlade
  • 100 g salladslök, tunt skuren
  • 17 g rostade sesamfrön
  • 200 g böngroddar
  • 150 g champinjoner, tunt skurna
  • 50 g röd chili, tunt skuren
  • 35 g örter, koriander eller libbsticka
  • 200 g picklad shitake - se recept

 

Picklad shitake

  • 150 g shiitake
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1 dl soja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Knorr Kryddpuré Ingefära
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • Grov timjan

 

Kycklingbuljong
Värm buljongen, tillsätt alla ingredienserna. Smaka av med salt.

Kycklingfrikadeller
Blanda ihop alla ingredienserna. Forma små frikadeller med en liten matsked. Låt dem försiktigt koka med i kycklingbuljongen ca 5 minuter.

Picklad shiitake
Koka upp vatten, socker, soja och ättika med timjan, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt småkoka i ca 10 minuter. Låt svalna. Lägg i en lufttät burk och förvara i kyl upp till 1 månad. 

Till servering
Koka nudlarna 3 minuter. Fördela dem i 6 skålar. Dela äggen och placera i mitten. Lägg i alla grönsakerna. Toppa med buljong och frikadeller. Garnera med picklad shiitake, rostade sesamfrön och örter.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny