Menu

Vi är mycket glada och stolta över att ha ett otroligt gäng erfarna, kunniga och engagerade kockar i våra kök. Här kan du läsa mer om dem och deras bakgrund.

Martina von Schwerin Danielsen

Martina von Schwerin Danielsen

Martina Danielsen är en kreativ kock som alltid har flera bollar i luften. År 2000 var hon med och tog fram konceptet Matbussen i Danmark. På uppdrag av Grand Hotell i Lund har hon utvecklat, öppnat och varit butikschef för matbutiken Grand Deli. Martina är anställd för att utveckla existerande produkter men också för att ta fram nya produkter och göra trendspaningar.

 

Vilken typ av mat lagar du helst?
Så länge jag får laga mat med bra råvaror är jag nöjd.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Mat till mig själv.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är en flicka från landet som älskar naturen, så jag försöker att vara ute så mycket som möjligt. Annars läser jag gärna en bok eller lyssnar på BBC Food.

Vad lägger du märke till när du går ut och äter?
Först och främst tittar jag så att borden är fulla och att gästerna ser nöjda ut. Sen är doften såklart väldigt viktig.

Vad är ditt största irritationsmoment i köket?
Lagar man så städar man…

Vad eller vem inspirerar dig?
Jag inspireras av enkelhet, nyfikenhet, mod och bra hantverk. För att nämna några personer som inspirerat mig: Lotta Lundgren, Fulvio Pierangelini, Ron Finley och Alice Waters.

 

Magnus Rydberg

Magnus Rydberg

Magnus Rydberg är den glade kött-konnässören som var med och startade både Restaurang Grill och Köttbaren. Han stod som guldmedaljör efter BBQ-VM i Memphis 2003 och har gästspelat på krogar i bland annat New York, London och Rom. Magnus kommer att förmedla tips och inspiration – inte minst kring hur man grillar på bästa sätt.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Allt som har med grillen att göra tycker jag är extra roligt, sen har jag absolut inget emot att laga husmanskost.

Vilken typ av mat lagar du helst inte?
Jag steker aldrig lax. Klarar helt enkelt inte av doften.

Vad gör du när du inte jobbar?
Den tiden spenderar jag gärna med min fru och mina två fantastiska ungar. Annars supportar jag Djurgårdens IF så gott jag kan och sysslar en del med travhästar.

Vart reser du helst för att få inspiration?
Jag älskar New York, det är en sak som är säker. Men nästa projekt blir helt klart Japan, där finns det mycket inspiration att hämta.

Lagar du mat hemma?
Självklart. 99% av tiden.

Vi avslutar med en favoritprimör?
Vit vårsparris från Tyskland tackar jag aldrig nej till.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny