Menu

I det här receptet visar Magnus Rydberg hur du gör en enkel rödvinssås genom att kombinera flera olika fonder från vårt sortiment och reder av den med hjälp av MAIZENA Snowflake för ett klarare och glansigare resultat . MAIZENA Snowflake är också ett bra val när du vill frysa in din sås.

Ryas rödvinssås

Ingredienser

5 dl                        Knorr Professional DEMI-GLACE

5dl                         Knorr Professional KYCKLINGFOND

40 g                       Knorr Kalvfond, koncentrerad

6 dl                        vin, rött

200 g                    rödlök, skivad

8 g                         socker

30 g                       MAIZENA Snowflake Majsstärkelse

25 g                       rapsolja

30 g                       MAILLE Sherryvinäger

                                salt

Gör så här:

1. Svetta rödlöken i en kastrull. Tillsätt sockret och låt löken karamelliseras.

2. Häll på rödvinet och reducera till hälften.

3. Tillsätt Knorr Professional DEMI–GLACE och Knorr Professional KYCKLINGFOND och Knorr Koncentrerad Kalvfond. Låt sjuda i ca 20 minuter och smaka upp med salt, svartpeppar och sherryvinäger.

4. Blanda MAIZENA Snowflake med lite vatten och red av. Sila av såsen och servera. 

Produkter
Recept
Favoriter
Meny