
Ryas rödvinssås
Ingredienser
5 dl Knorr Professional DEMI-GLACE
5dl Knorr Professional KYCKLINGFOND
40 g Knorr Kalvfond, koncentrerad
6 dl vin, rött
200 g rödlök, skivad
8 g socker
30 g MAIZENA Snowflake Majsstärkelse
25 g rapsolja
30 g MAILLE Sherryvinäger
salt
Gör så här:
1. Svetta rödlöken i en kastrull. Tillsätt sockret och låt löken karamelliseras.
2. Häll på rödvinet och reducera till hälften.
3. Tillsätt Knorr Professional DEMI–GLACE och Knorr Professional KYCKLINGFOND och Knorr Koncentrerad Kalvfond. Låt sjuda i ca 20 minuter och smaka upp med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
4. Blanda MAIZENA Snowflake med lite vatten och red av. Sila av såsen och servera.