Joakim Schaffer arbetar med maten på en av de stora hotellkedjorna, och som ansvarig för att både ekonomi och slutresultat håller måttet, är han alltid ute efter användarvänliga produkter med mycket smak, för en rimlig penning. En av produkterna som klarat sig genom Joakims nålsöga är Knorr Professional Fond och DEMI-GLACE, vilket vi på Unilever Food Solutions är glada över. Vill du se hur Joakim använder vår kycklingfond för att sätta ordentlig smak på en av våra andra storfavoriter HELLMANN’S Real? Titta på filmen och ladda ner receptet!
Och du, smaklig spis!
Joachim Schaffer bjuder på hummer- och kycklingsallad!
Fem fondfrågor till Joakim Schaffer!
Vilka saker tittar du på när du köper in färdigfond?
Jag kollar på pris och kvalitet på produkten.
Vad var det du föll för när det kommer till våra fonder?
Jag föll för att det är en ren smakprofil som man kan bygga på.
Hur skulle du beskriva våra fonders smakprofiler?
Skulle beskriva det som en ren och enkel smakprofil som smakar mycket av råvaran.
Vilka rätter/såser använder du våra rätter till i dagsläget?
Jamen till alla rätter där det behövs fond. Oftast brukar jag använda en blandning av Demi-Glace och rostad kycklingfond. Demi-Glace för att få tyngden, och rostad kycklingfond för att få elegans.
Hur upplever din kökspersonal fonderna? Har du hört något särskilt?
Min kökspersonal tycker att fonderna är enkla att använda och med lite reducering så har man en färdig sås på någon timme.
Namn: Joakim Schaffer
Titel: Executive chef
Lagar helst: Just nu blir det mycket latinamerikanskt då vi öppnar en sådan restaurang på jobbet.
Äter helst: asiatiskt, mina barn är väldigt inne på det.
Dricker gärna: lagrad riesling
Inspireras av just nu: det blir ganska många amerikanska matserier.
Bäst med mitt jobb: att få jobba med mina inspirerande kollegor som lär mig något nytt varje dag.