Menu

Var du på Way Out West i somras? I så fall kanske du till och med stötte på Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget, och hade du riktig tur kanske du till och med smakade hans take på vår veganska Raw NoBeef Burger från The Vegetarian Butcher. Om inte kan du ju alltid laga den själv. Receptet hittar du nämligen nedan!

Namn: Melvin Glimstål

Ålder: 22

Bor: Stockholm men uppvuxen i Höganäs

Aktuell: Medlem i Juniorkocklandslaget

Jobbar: Restaurang UNN i Stockholm som öppnar i september 2022 under taket på TAK.  

Inspireras av: Vänner, kollegor och naturen. Jag älskar att vara ute i naturen och hittar inspiration i alltifrån växterna i sig till färger och former.

Sociala medier: @melvinglimstal

Vad är bra festivalmat enligt dig?

För mig handlar bra festivalmat om att man får någonting i handen som man kan äta ståendes rakt upp och ner, så att man kan njuta av musiken samtidigt. 

Nu när du har provat Raw NoBeef Burger – vad tycker du om den egentligen?

Alltså, jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad. Jag är inte så mycket för veganska eller vegetariska substitut för kött annars men det här var bra.

Kan du beskriva din festivalburgare så att vi andra förstår vad vi missade?

Vi stekte raw-burgarna på stekbord för att få fram det lilla krispet på ytan som jag tycker är viktigt. Sedan lade vi burgarna, amerikansk cheddar, krondillspicklad gurka, silverlök och en dijonnaise på HELLMANN’S Vegan på en god potato bun.

Det låter väl som en typisk klassiker med en twist?!

Ja, det är absolut väldigt klassiska smaker och där utgick jag helt ifrån vad jag själv tycker om. Sedan var det ju kräfttider där i augusti och det ville jag föra in i form av krondillen som jag tycker är lite rolig, och det var nog just den där lilla twisten som gjorde att folk blev nyfikna. Många ville faktiskt komma och prata med mig om det.

Är det en viktig grej, att maten blir en snackis?

Nja, det behöver absolut inte bli en snackis men jag tycker om när det jag serverar har ett intressant element som inbjuder till konversation kring maten.

När du inte är på festival, vad lagar du helst då?

Jag jobbar väldigt mycket och gärna med fisk och skaldjur.

Bjud dina gäster på Melvins festivalburgare!

Blev du sugen på Melvins krondillsdoftande burgarskapelse? Här är vad du behöver för att göra 10 härliga burgare. Kom ihåg att göra gurkan dagen innan, så smakar den mer!
  

10 st Potato Buns

10 st  The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger, stekta till perfektion.

Gör så här: duscha burgarna lätt med matolja och grilla/stek dem i 6 minuter tills de fått en krispig yta. Vänd med jämna mellanrum. 

 

Till Dijonnaisen

300 g  HELLMANN’S Vegan

75 g     MAILLE Senap Dijon Original

Salt efter tycke och smak

Gör så här: Blanda alla ingredienser och låt stå kallt tills det är dags att bygga burgaren.

 

Till Gurkan                        

inläggningsgurka

1-2-2-lag (ättikssprit 12 %, socker, vatten)

Gör så här:

Skiva gurkan tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och krondill (ju mer krondill desto bättre).

Slå lagen över gurkan.

                     

Till servering

Silverlök, tunt skivad

Den här artikeln publicerades i augusti 2022.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny