Grönt är hett men grönt på grillen är ännu hetare av förklarliga skäl. Och det bästa av allt – det kan nästan aldrig bli fel. Däremot finns det några tips som kan få din gröna grillkonst att bli ännu lite bättre. Det viktigaste är faktiskt att behandla dina grönsaker som om de vore kött. De andra tipsen hittar du här nedan!
Grillvänliga grejer
Lägg kål på kolen!
Kål är en jordnära grillråvara som det är väldigt lätt att tycka om och faktum är att de flesta kålsorterna mår bra av värme, även om spetskålen är lite extra trevlig så här års. Skär i klyftor, pensla med olja och lägg på grillen. Stora kålbitar blir bäst på indirekt värme och serveras med fördel ihop med en klick majonnäs av valfritt slag.
Till kålfamiljen hör ju även den oemotståndliga blomkålen. Helgrillad, halverad, delad i buketter, skivad i skivor… gör vad och hur du vill. Blomkålen är en sann medspelare i grilltider.