Menu

Ingredienser

+

Rostad spetskål

Svartrotscrème

  • Svartrot 800.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Vin, vitt 100.0 ml
  • Smör 100.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 200.0 ml

Avslutningsvis

  • Solrosfrön 100.0 g

Svartrötter är en fantastisk och lite bortglömd råvara i de större köken, här i en krämig variant med spetskål och medelhavsörter.

...

Förberedelser

  1. Rostad spetskål

    • Värm ugnen till 230°.
    • Dela spetskålen i 4 klyftor.
    • Mixa Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och olivolja.
    • Gnid in kålen med blandningen och salta. Tryck in oregano i mellan kålbladen.
    • Lägg klyftorna i bleck och rosta ca 10 minuter. Vänd och rosta vidare i ytterligare 10 minuter.
  2. Svartrotscrème

    • Skala och skär svartrötterna i bitar, ca 2 cm. Koka tills svartroten är mjuk, häll av vattnet.
    • Fräs löken i smör, häll i vinet och låt det koka några minuter.
    • Lägg tillbaka svartrötterna och häll i grädde.
    • Koka upp och mixa blandningen slät i en matberedare.
  3. Avslutningsvis

    • Rosta solrosfrön på plåt i ugnen eller i en medelvarm stekpanna tills färgen är gyllenbrun.
    • Ta ut spetskålen ur ugnen och avsluta med att ringla över HELLMANN'S Citrus Vinaigrette.
    • Servera med svartrotscrème och rostade solrosfrön.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny