Ingredienser
Marockansk gryta med Vreta gulärt - Serveras här med ugnsstekt havreris och en söt blodapelsinsallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Grytan:
/
0.0
0%
Lök, gul eller schalottenlök
/g
125.0 g
0%
Paprika, röd
/
460.0 g
0%
Vitlök
/
6.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
24.0 g
0%

Tomatpuré 5/1
/kg
27.0 g
0%
Olja, oliv
/kg
25.0 g
0%
Vatten
/
2.0 dl
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
25.0 g
0%

Tomater, passerade
/kg
150.0 g
0%
Blodapelsin. 1 stk.
/g
0.0 g
0%
Kryddor:
/
0.0
0%
Spiskummin
/kg
5.0 g
0%
Lagerblad
/st
7.0 st
0%
Kanelstång
/stk
4.0 stk
0%
Kryddnejlika, hela mortlade
/st
10.0 st
0%
Paprikapulver
/kg
35.0 g
0%
Salt, efter smak
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, efter smak
/kg
0.0 kg
0%
Kokosgrädde
/
400.0 ml
0%
240g Vreta Gulärt (Blötlägg dagen före!)
/
0.0
0%
Aprikoser. torkad hel
/kg
86.0 g
0%
Topping:
/
0.0
0%
Salladslök
/g
30.0 g
0%
Apelsinsallad:
/
0.0
0%
Blodapelsin, blodapelsin + zest från ett par apelsiner att toppa med
/g
500.0 g
0%
Gräslök. färsk - ett knippe
/kg
0.0 kg
0%
Ringla över sirap mortlad svartpeppar och havssalt
/
0.0
0%
Tillbehör (om så önskas) Havreris: Koka enligt anvisningar på förpackning
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Grytan:
-
Lök, gul eller schalottenlök 125.0 g
-
Paprika, röd 460.0 g
-
Vitlök 6.0 g
-
Tomatpuré 5/1 27.0 g
-
Olja, oliv 25.0 g
-
Vatten 2.0 dl
-
Tomater, passerade 150.0 g
-
Blodapelsin. 1 stk.
-
Kryddor:
-
Spiskummin 5.0 g
-
Lagerblad 7.0 st
-
Kanelstång 4.0 stk
-
Kryddnejlika, hela mortlade 10.0 st
-
Paprikapulver 35.0 g
-
Salt, efter smak
-
Svartpeppar, efter smak
-
Kokosgrädde 400.0 ml
-
240g Vreta Gulärt (Blötlägg dagen före!)
-
Aprikoser. torkad hel 86.0 g
-
Topping:
-
Salladslök 30.0 g
-
Apelsinsallad:
-
Blodapelsin, blodapelsin + zest från ett par apelsiner att toppa med 500.0 g
-
Gräslök. färsk - ett knippe
-
Ringla över sirap mortlad svartpeppar och havssalt
-
Tillbehör (om så önskas) Havreris: Koka enligt anvisningar på förpackning