Menu

Ingredienser

+

Gör räksallad

  • Räkor, handskalade 700.0 g
  • Rödlök finhackad 2.0 msk
  • Dill 2.0 msk
  • HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg 300.0 ml
  • Citron, juice färskpressad ca 2.0 msk
  • Pepparrot riven 2.0 msk
  • Salt och peppar

Till brödet

  • Formfranska 10.0 st
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Smör 30.0 g

Till garnering

  • Löjrom 100.0 g
  • Dill, plockad 15.0 g
  • Citron 2.0 st

En av våra mest kända och älskade mackor skapad av Tore Wretman förstås! För liknande lakto-ovo-veg version, ersätt räkor med belugalinser och använd tångcaviar

...

Förberedelser

  1. Gör räksallad

    • Blanda alla ingredienserna i en bunke, håller 2 dagar i kylen.
     
  2. Till brödet

    • Kantskär brödet. 
    • Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör. När det tystnar så lägg i brödskivorna. Vänd brödet efter 15 sekunder. Stek klart och dela bödet på mitten.
     
      
  3. Till garnering

    • Fördela räksallad på tallrikarna. 
    • Toppa med löjrom och plockad dill. 
    • Garnera med citronklyfta, servera nystekt bröd vid sidan
Produkter
Recept
Favoriter
Meny