![Daniel Müllern](/dam/global-ufs/mcos/nordics/sweden/themes/ggg_2019/kockar/daniel-muller_640x640px_4.jpg)
Svartrot och ramslök är två riktigt trevliga råvaror som man klarar sig långt på. I alla fall om man frågar Daniel Müllern. Nedan hittar du i alla fall krispighet, krämighet, ljuvlighet och massor av smak på liten yta. Håll tillgodo.
![](/inspiration-for-kockar/goodness-gracious-greens/lillagrona/lillagronarecept/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_2082298012_1443415766/image.transform/jpeg-optimized/image.1585124100746.jpg)
Krispigt ris med svamp och ramslök
En förbluffande enkel rätt med stor woweffekt och flera texturer.
10p
Ingredienser:
- 2st rispapper
- 80g enokisvamp
- 50g ramslökblad
- 10g torkad Karl Johansvamp
- 4g salt
- 1dl HELLMANN´S vegan majonnäs
- 1 msk Knorr Professional Svampfond koncentrerad
- 2tsk japansk soja
- 1tsk misopasta
- Fritösolja till fritering
Friterat Rispapper:
Mixa eller mortla den torkade svampen med salt till pulver. Värm oljan till 190 grader och fritera rispapper, ett i taget, ca 10 sekunder. Pudra över svamppulvret. Förvara torrt.
Svampmajonnäs:
Blanda majonnäs med Knorr Professional Svampfond koncentrerad, soja och miso. Ställ i kyl.
Sotad ramslök:
Sota ramslöksbladen snabbt i torr och het stekpanna. Eller bränn dem med gasolbrännare.
Till servering:
Knäck det krispiga rispapperet i 10 bitar. Spritsa på lite svampmajonnäs, lägg på lite rå svamp och sotad ramslök.
![](/inspiration-for-kockar/goodness-gracious-greens/lillagrona/lillagronarecept/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_2082298012/image.transform/jpeg-optimized/image.1585124093525.jpg)
Grillad svartrot med koriander och ingefärsdipp
Avancerad njutning med små medel. Dippen och de picklade fröna gör rätten.
10p
Ingredienser:
- 500g svartrot
- 2msk korianderfrön
- 100g socker
- 1dl Winborgs ättiksprit 12%
- 30g korianderkrasse
- 4msk HELLMANN´S Vegan majonnäs
- 2msk färskost
- 1msk Knorr Professional Ingefära kryddpuré
- 1tsk vitlökspasta
Grillad svartrot:
Skala och koka svartroten i saltat vatten. När den är lagom mjuk så lägg i isbad. Torka den på papper och grilla den hårt på en kolgrill. Skär i lagom stora bitar ca 3 cm.
Picklade korianderfrön:
Koka korianderfrön i saltat vatten ca 5 minuter. Låt svalna i vattnet. Koka en pickles-lag på 1dl vatten, ättikan och sockret. Sila av korianderfröna och låt ligga i lagen minst 4 timmar.
Ingefärsdipp:
Blanda majonnäs, färskost, ingefära och vitlök.
Vid servering:
Lägg några picklade korianderfrön på svartroten. Garnera med några blad korianderkrasse. Servera med ingefärsdipp.
![Snacks Snacks](/inspiration-for-kockar/goodness-gracious-greens/lillagrona/lillagronarecept/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/download_copy_copy_c/image.img.jpg/Listimage_SE_Snacks_Receptfolder_210604.jpg)