Menu

Personalkostnad

01:23

Personalkostnad

Personalkostnad (SEK) / Försäljning ( SEK) = Personalkostnad (%)

  • Personalkostnad i % visar hur personalintensiv din verksamhet är.

Exempel

  1. Det krävs 2 st kockar som jobbar 8 tim per dag för att laga en middagsbuffé. Buffén genererar en försäljning på 8 650 SEK i snitt.

2 kockar x 8 tim x 200 SEK / 8 650 SEK = 37 %

  1. Man vill sänka den något höga Personalkostnaden på 37%.
  2. Istället för att koka egen fond byter man till Knorr Professional Fond. Detta gjorde att antalet timmar kunde minskas till 7 timmar.
  3. Personalkostnaden minskar till 32%. Detta innebär på ett år en besparing på 25 800kr.

2 kockar x 7 tim x 200 SEK / 8 650 SEK = 32 %

Produkter
Recept
Favoriter
Meny