Vad sägs om ett brynt smörskum serverat med rostad portabello, broccolini, en härlig ragu på gotlandslinser, gräslök, rökt valenciamandel och morötter? Det är i alla fall vad Marie Skogström bjuder på i det inspirerande recept hon gjort för vår räkning, med hjälp på traven av Knorr Professional KALVFOND!
Är det något särskilt man behöver tänka på när man gör en varm emulsion?
–Ja, det kan vara lite tricky att tillsätta en fond till just varma emulsioner som är lite tätare i texturen, samtidigt som man ska knyta ihop smakerna. Man behöver förstå processen i temperaturer när det gäller att få ägg, fond och smör att emulgera. Dock tycker jag att fonden bidrog med en djupare smak.
Finns det några andra sammanhang där du kan se att Knorr Professional Kalvfond skulle kunna bidra med ett lyft?
– Ja, men till exempel brässering av grönsaker där man vill få in lite mer kropp i smakerna.
Vad lagar du själv helst nuförtiden?
–Jag älskar alla primörer som äntligen kommer efter en lång kall vinter!
Vad trendar på svenska restauranger i dagsläget?
– Spritärtor! Jag tycker verkligen att de exploderar överallt på menyerna just nu!
Gör Maries brynta smörskum!
Marie Skogströms Brynta smörskum
Brynt smörskum serverat med rostad portabello, broccolini, en härlig ragu på gotlandslinser, gräslök, rökt valenciamandel och morötter.