Menu

 

  • Använd hela råvaran
    Från rot till blast! Försök använda så mycket av råvaran som möjligt: potatisskal kan friteras, örtstjälkar kan mixas till pesto eller örtoljor. Grönsaksrester kan rostas och mixas till en mustig veganfond eller torkas till smakrikt pulver.
  • Använd bönor, linser och ärtor
    Prisvärt och trendigt protein. Köp torkad vara och blötlägg och koka själv. Är billigare och ger bättre smak än färdigkokt. Använd för att fylla ut soppor, färser eller gratänger. För en glutenfri bechamelsås: mixa vita bönor med växtbaserad grädde, salt, peppar och muskotnöt.
  • Använd rotfrukter och kål
    Otroligt budgetsmarta råvaror då de både odlas lokalt i Norden, samt finns tillgängliga året runt. Helrostade rotfrukter och konfiterad kål ger fantastisk smak. Att använda traditionella köttekniker på rotfrukter är ett fantastiskt sätt att få en billig råvara att kännas exklusiv.

”Att använda traditionella köttekniker på rotfrukter är ett fantastiskt sätt att få en billig råvara att kännas exklusiv.”

Produkter
Recept
Favoriter
Meny