Menu

Ingredienser

+

Till fiskpannan

  • Kolja, filé
  • Potatis, skalad
  • Purjolök
  • Spenat

Till såsen


Den här gratängen kan enkelt förberedas dagen före servering. Ta den fisk du har i gömmorna - allt blir nämligen gott i den här rätten!

...

Förberedelser

  1. Till fiskpannan

    • Skär fisken i grytbitar
    • Koka potatisen och kyl ner den. Dela i mindre bitar.
  2. Till såsen

    • Svetta, rapsolja, lök och äpple i en kastrull. Tillsätt vatten och fiskfond och koka upp. Tillsätt grädde och mjölk.Smaka upp med ättika, salt, peppar och pepparrot. Red av med MAIZENA utblandad med vatten och justera eventuellt kryddningen.
    • Lägg spenat och purjolök i botten på en form.
    • Varva fisk och potatis i formen och slå över den kalla såsen.
    • Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.
    *Detta är ett Future 50 Food-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra ur såväl hälso- som miljösynpunkt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny