Menu

Ingredienser

+

Salladen

Caesardressing

Krutongerna

Matvete

Syrad rödlök



En härligt matig Caesarsallad med massor utav smak. Här har du en Caesarsallad värdig en powerdag!

...

Förberedelser

  1. Salladen

    • Marinera kycklingbrösten med rapsolja och örtagårdsbuljong. Salta brösten försiktigt.
    • Bryn krispigt på skinnsidan och baka sedan klart i ugnen på 160 grader med öppet spjäll, till en innertemp på 64 grader. 
    • Skölj romansalladen och skär i lämpliga bitar. Blanda upp med dressingen och matvetet. Lägg i botten på tallriken. Skiva upp kycklingbröstet i 1 cm tjocka skivor och lägg på toppen. Avsluta med syrad rödlök, pumpakärnor, krutonger, hackad persilja och hyvlad parmesan.
  2. Caesardressing

    • Blanda majonnäsen med sardeller, vitlök, parmesanost, citronjuice, sherryvinäger och svartpeppar. Vispa ner olivoljan.
    • Spä med vattnet till önskad konsistens. Smaka eventuellt upp med salt. Vänd ner dressingen försiktigt med romansalladen.
  3. Krutongerna

    • Skär brödet i kuber om 1,5 x 1,5 cm. Vänd runt med olivolja på ett bleck.
    • Krydda med örtagårdsbuljongen. Baka av i ugnen på 160 grader i 10 minuter. Ta ut och häll upp krutongerna på ett papper eller en handduk.
  4. Matvete

    • Koka upp vatten, salt och Knorr Örtgårdsbuljong. Tillsätt matvete och låt koka 10 minuter. Sila av och låt svalna. 
  5. Syrad rödlök

    • Massera in saltet med rödlöken.
    • Koka socker och äppelcidervinäger tills sockret löst sig. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna helt och häll sedan över rödlöken.
    • Låt stå och dra i minst 3 timmar men gärna ett dygn.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny