Menu

Ingredienser

+

Pitabrödet

  • Olja, oliv
  • Pitabröd 5.0 st

Till salladen

  • Gurka, urkärnad och skivad 300.0 g
  • Citroner, saltinlagda fint tärnad 100.0 g
  • Tomater, körsbärs- 306.0 g
  • Getost 200.0 g
  • Hjärtsallad 300.0 g
  • Mynta, blad 25.0 g
  • Persilja, hackad 30.0 g
  • Rödlök, skivad 200.0 g

Dressingen


Fatoush är en sallad av arabiskt och turkiskt ursprung. Den uppstod som ett sätt att använda rester, så ingredienserna kunde variera från dag till dag. En ingrediens som alltid är med är dock det sprödbakade brödet. Många gånger används dagsgammalt bröd och det är alltid antingen orientaliskt tunnbröd eller pitabröd. Den här salladen finns att köpa på de flesta marknader i arabiska länder. Den är rustik och god med sina många texturer och den välavvägda balansen mellan syrligheten och det oljiga brödet. Salladen kan ätas antingen som en separat vegetarisk rätt eller som tillbehör till fisk eller kött. Salladen passar perfekt till alla typer av kryddigt kött från Mellanöstern.

...

Förberedelser

  1. Pitabrödet

    • Bryt bitar av pitabrödet och marinera det i olivoljan. Krydda med havssalt och baka i ugn tills brödet blir knaprigt.
  2. Till salladen

    • Lägg upp salladen med rustikt skuren gurka, tomathalvor, plockad getost, hjärtsallad, rödlök, färsk mynta och hackad persilja. Avsluta med att vända i det knapriga pitabrödet i salladen.
  3. Dressingen

    • Blanda rosépeppar, HELLMANN`S Citrus Vinaigrette, Knorr Kryddpasta Vitlök, spiskummin, Knorr Umami och MAILLE Äppelcidervinäger.
  4. Vid servering

    • Vänd salladen med dressingen.
    • Servera direkt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny