Menu

Ingredienser

+

Fiskqueneller

Potatis

Gulbetor

Dillkräm


Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg-och/eller sväljsvårigheter)

...

Förberedelser

  1. Fiskqueneller

    • Mixa fisken slät tillsammans med salt.
    • Tillsätt äggen och mixa slätt.
    • Addera gräddalternativ samt kryddor och mixa till en fast konsistens.
    • Forma quenellerna med två skedar och lägg upp dem på ett bleck med bakplåtspapper.
    • Ånga quenellerna möra i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
  2. Potatis

    • Häll vatten, matlagningsgrädde och matfett i en köksassistent.
    • Blanda potatismospulvret med Maizena, Knorr Umami och salt. Strö den torra blandningen i vätskan under omrörning. Starta på låg hastighet och skruva upp till en mellanhastighet i ca 4-5 minuter.
    • Häll i äggulan och rör om i hög hastighet i ca 2 minuter.
    • Låt potatismoset vila minst 1 timme i kylskåp, men gärna till nästa dag.
    • Väg upp i passande potatisstorlekar, tex 30 gram. Rulla till kulor och forma till potatisliknande bullar.
    • Ånga potatisen i ångkorg i 100 grader i ca 7 minuter.
  3. Gulbetor

    • Blanda alla ingredienser till en slät massa.
    • Ugnsbaka i form på kombivärme och ånga, 50/50,vid 88 grader.
    • Låt svalna övertäckt.
    • Skär ut bitar i önskad storlek.
  4. Dillkräm

    • Koka upp buljong, matlagningsgrädde och vatten.
    • Tillsätt Knorr ljus redning och koka såsen i ca en minut.
    • Tillsätt färsk dill innan servering
    • Tillsätt gärna lite lime- eller citronsaft i såsen
    TIPS: Stekyta
    Bryn 200 g smör och låt det stå i 5 minuter tills det svalnat något. Vispa samman 50 g Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami och 30 g Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke med smöret. Använd till att pensla quenellerna för att ge smak och en visuell stekyta.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny