Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Pickleslag


Ett lika snyggt som gott snack. Gör sig perfekt som stämningshöjande intro på festen.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Dela gurkan på längden i fyra långa stavar, så att det täcker notpapperets bredd. Häll över pickleslagen och låt stå och dra i minst 1 timme. 
    • Spola riset försiktigt tills vattnet är helt klart. Låt stå och svälla i vatten i minst 3 timmar.
    • Koka riset långsamt i en kastrull eller riskokare tills det är klart. Häll upp i en bunke och tillsätt mirin och risvinäger. Plasta och låt stå och dra en timma. 
    • Hacka eller mixa krabbköttet fint och blanda med HELLMANN’S Professional, limejuice, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Lägg i en spritspåse. 
    • Lägg noripapper på en sushimatta. Fördela ris över hela arket men spara 1 cm längst upp. Spritsa en tjock korv av krabbröra diagonalt över riset. Lägg en picklad gurka på varsin sida av krabbröran, och lägg 5 gräslöksstrån i mitten. 
    • Stryk lite vatten högst upp där det saknas ris. Rulla ihop och pressa försiktigt så att rullen blir tajt. Blanda 100 g MAIZENA Snowflake med vatten till en tjock smet. Häll ut resterande 50 g på ett fat och rulla makirullen i detta. Doppa sedan försiktigt i smeten. Täck runt om och fritera på 180 grader i ca 1 minut. 
    • Lägg på papper och låt svalna något. Skär rullen i 10 skivor och toppa med forellrom och skuren gräslök. 
  2. Pickleslag

    • Koka upp äppelcidervinäger, socker och salt tills sockret löst sig. 
    • Tillsätt vatten och låt svalna helt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny