Menu

Ingredienser

+

Färssmet

Valfri kryddning


Ett spännande recept som kan användas i många olika sammanhang beroende på vilket animalisk protein och vilka kryddor du väljer att använda. I det här receptet berättar jag hur jag gör när jag smaksätter smeten för att passa som klassiska köttbullar/pannbiffar! Smaklig spis!” /Kajsa Siggesson Restaurang, Tullängen  

...

Förberedelser

  1. Färssmet

    • Dag 1: Börja med att blötlägga bönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Dag 2: Skölj bönorna noggrant och koka dem enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Finriv palsternackan och hacka löken. Fräs dem mjukt i en stekpanna.
    • Mixa gråärtorna och lupinbönorna var för sig i en robotcoupe eller matmixer. Lupinbönorna har en fast konsistens och blir luftig färs när de mixas och gråärt blir mer krämig.
    • Riv potatisen.
    • Blanda de kokta bönorna, de frästa grönsakerna, potatisen och de torra kryddorna som du önskar.
    • Provstek blandningen och smaka av. Tillsätt eventuellt mer timjan och rosmarin om du vill att den ska ha en smak som pannbiffar.
    • Forma blandningen till köttbullar eller biffar i valfri storlek och stek dem tills de får en fin yta.
    • Njut av dina hemlagade bönbiffar eller köttbullar, tillsammans med klassiska tillbehör!
  2. Valfri kryddning

    • Jag använder kryddorna nedan när vi serverar hybridfärsen som pannbiffar eller köttbullar tillsammans med gräddsås & lingon. Är det kyckling väljer jag cayennepeppar, koriander, paprika, citron etc. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny