Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Havskräftor, råa (spara 5 huvuden, se nedan) 10.0 stk
  • Vatten 2.0 l
  • Salt 5.0 msk
  • Socker 2.0 tsk
  • Krondill, knippe 1.0 stk
  • Bindgarn
  • Havskräftor, huvuden 5.0 stk
  • Rapsolja 2.0 msk
  • SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad 6x440 gr 2.0 msk
  • Dillfrö 1.0 tsk
  • Citrontimjan 5.0 g
  • Tomater, mogna röda i bitar 5.0 st
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 1.0 dl
  • Krondillskronor 5.0 stk
  • .saft 2.0 tsk
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Jalapeño, färska 2.0 stk
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 2.0 msk
  • Vatten 2.0 msk
  • Salt 2.0 tsk
  • Tomater, cocktail blandade små 400.0 g

Den här rätten har allt och lite till en älskare av havskräftor möjligen kan begära. Dessutom ger den utrymme åt både krondill och jalapeño och två av våra egna favoritprodukter Knorr Professional KALVFOND och HELLMANN’S Real Majonnäs. Håll tillgodo!

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Lossa stjärtarna från kräftorna. Spara 5 huvuden. Bind ihop stjärtarna 2 och 2 med bindgarn. Koka upp vatten, salt, socker och krondill. Lägg i kräftstjärtarna och låt koka upp. Dra åt sidan. Låt stå i kyl i minst 6 timmar. Skala stjärtarna och förvara dem kallt.
    • Stek kräfthuvudena med matolja och tomatpuré. Slå på Knorr Professional Kalvfond, dillfrön och citrontimjan och låt småkoka i ca 20 minuter. 
    • Lägg i de skurna tomaterna och låt stå i ytterligare 30 minuter. Sila av i finmaskig sil. Koka upp och skumma av. Tillsätt Knorr Texture och häll lagen i 10 djupa små tallrikar. Ställ i kyl   
    • Blanda majonnäs, avklippta krondillskronor, citron, salt och peppar. Lägg upp i spritspåse.
    • Skiva jalapeño tunt och låt ligga i ättika, vatten och salt i minst 2 timmar.
    • Skär cocktailtomaterna i mindre bitar.
    • Lägg havskräftan på ”kräftgelen ”och toppa med majonnäs. Fördela tomater och jalapeño på tallrikarna. Garnera med krondill eller korianderblommor.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny