Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Lök, gul strimlad 2.0 stk
  • Potatis, skalad strimlad 1.0 kg
  • Ansjovis 200.0 g
  • Smör att steka i 30.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 4.0 dl
  • Mjölk 2.0 dl
  • Vitpeppar hel stött
  • Salt 1.0 tsk
  • Smörtill att smörja formen 50.0 g
  • Ströbröd 3.0 msk

Enda problemet med en riktigt god Janssons frestelse är att man äter för mycket och inte orkar ta av allt det andra goda på julbordet. Men det får ändå sägas vara ett kärt besvär! Här får du Daniel Müllerns Jansson-tolkning. Låt dig väl smaka. 

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Sätt ugnen på 175*C. Stek löken mjuk i smör. Skär anjovisen i mindre bitar. Obs, spar spadet.
    • Smörj en form med smör. Vänd upp lök, potatis och anjovis. Lägg i formen.
    • Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt kryddor och anjovisspad. Slå i formen och strö över ströbröd. Grädda i ugn ca 1-1 ½ timme
Produkter
Recept
Favoriter
Meny