Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA 500 g
  • Marinad:
  • Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 1 msk
  • . 2 msk
  • Soja, japansk 5 msk
  • Olja, sesam 2 msk
  • Buljongen:
  • Vatten 4 l
  • Chili, röd 5 g
  • Ingefära, färsk hackad skalad 100 g
  • Vitlök, fin hackad 30 g
  • Soja, japansk 3 msk
  • Olja, sesam 1 msk
  • Topping till ramen:
  • Pak choi, grovt skuren
  • Svamp, shiitake skivade
  • Salladslök, strimlad
  • Böngroddar
  • Ägg, löskokta
  • Koriander, färsk (cilantro) en kruka hackad
  • Äggnudlar 1 kg

Detta är en av mina favoriter inför hösten:en mustig buljong med höga smaker tillsammans med kryddiga NoChickenChunks, löskokt ägg, massor av grönsaker och sobanudlar. // Daniel Mûllern

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Börja med att blanda koreansk chilipasta, soja, sesamolja och citronjuice. Lägg tiande NoChicken Chunks  i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter.
    • Rosta dina NoChicken Chunks på bleck i ugnen på 190 grader och 80 % fuktighet, i 10 minuter
    • Blanda och värm buljongen. Finhacka chili, ingefära och vitlök och lägg i buljongen. Låt småkoka i ca 20 min
    • Tillsätt soja, vinäger, Knorr Svampfond, sesamolja och pak choi i buljongen. Låt koka i 2–3 min.
    • Fördela nudlarna i 10 stora skålar.
    • Slå över buljongen.
    • Toppa med ett halvt ägg, NoChicken Chunks, salladslök, böngroddar och koriander.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny