Menu

Ingredienser

+

Jerk kyckling

Ris

  • Margarin, flytande 60.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Cajunkrydda 6.0 g
  • Timjan, torkad 2.0 g
  • Lagerblad 2.0 g
  • Ris 800.0 g
  • Bönor, bruna, kokta 800.0 g
  • Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
  • Vatten 800.0 ml
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 40.0 g

Jerk är en smakrik jamaicansk kryddblandning med bland annat kryddpeppar och chili, som passar bra till alla typer av kött och fisk. Här serverar vi Jerk kyckling tillsammans med ris och bönor, kokt i kokosmjölk som är mycket vanligt sätt att tillreda ”Rice and Peas” i Karibien. Ris är en bas vara och bönor och majs har sin självklara plats i många rätter, liksom sötpotatis, kokosnöt och mat banan.

...

Förberedelser

  1. Jerk kyckling

    • Blanda Knorr Hönsbuljong med Jerk krydda, snitta kycklingen och gnid in den noga, låt dra minst en timma före tillredning.
    • Bryn kycklingen i ugn vid 225 grader i 5 minuter sänk temperaturen till 175 grader och stek kycklingen tills den är färdig.
  2. Ris

    • Skölj riset i omgångar och sätt ugnen på 175 grader.
    • Sautera löken i matfett i 5 minuter, tillsätt cajunkrydda, timjan, lagerblad, ris och bönor och färs ytterligare någon minut och lägger riset i GN bläck.
    • Koka upp vatten, kokosmjölk och Knorr Umami och peppar, slå vätskan över riset. Baka i kombi ugn vid 175 grader i 30-35 minuter till kycklingen är klar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny