Menu

Ingredienser

+

Metod


Är det perfekta tillbehöret till ost, njut också av karamelliserad lökchutney som också smakar bra tillsammans med grillat kött och grytor. MAILLES Sherry och rödvinsvinäger är ekfatslagrad.  

...

Förberedelser

  1. Metod

    • Sautera löken i rapsolja låg – moderat värme i 25-30 minuter, rör med jämna mellanrum. Löken ska bli mjuk men inte brynt!
    • Rör ner tre matskedar socker, höj värmen något och sautera ytterligare 7- 10 minuter. Rör med jämna mellanrum framtill att löken börjar ta färg. Sänk temperaturen och tillsätt resterande socker samt övriga ingredienser.
    • Sjud långsamt i 30-40 minuter eller tills chutney har kokt in och tjocknat, blivit mörk och fått en karamelliserad färg, rör med jämna mellanrum så att chutneyn inte bränner vid.
    • Förvara mörkt i steriliserade burkar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny