Ingredienser
Kycklingballotine på tupplår, pommes fondant, kycklingvelouté.
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Ballotine
Kycklinglår eller tupplår
/g
1800.0 g
0%
Toppmurklor (skölj noga i kallt vatten!)
/kg
50.0 g
0%
Ägg, helt kallt
/
65.0 g
0%
Äggula, kallt
/
30.0 g
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2) iskall
/g
160.0 g
0%
Kycklingskinn
/g
250.0 g
0%
Grönpeppar i lag (finhackad)
/kg
9.0 g
0%
Knorr Umami 3 x 1 kg
/kg
5.0 g
0%
Salt
/g
7.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 g
0%
Smör(till att bryna din ballotine
/kg
50.0 g
0%
Pommes fondant
Bakpotatis stora
/g
1500.0 g
0%
Smör
/kg
150.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 g
0%
Topping till fondant
Andra hälften av det krispiga kycklingskinnet
/
0.0
0%
Mandel, marcona
/g
50.0 g
0%
Gräslök, finskuren
/kg
10.0 g
0%
Kycklingleverragu
Kycklinglever skuren i 5 cm stora bitar
/g
0.0 g
0%
Äpplen (Granny Smith), skalat och delat i 1cm stora tärningar
/g
0.0 g
0%
Krondillssyrad silverlök ( se separat recept nedan)
/
0.0
0%
Chili Espelette
/g
0.0 g
0%
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Picklad silverlök
Silverlök, hel skuren i tunna ringar eller hyvlad tunt på mandolin
/g
150.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
200.0 g
0%
Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Socker
/kg
180.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Krondill
/g
30.0 g
0%
Kycklingvelouté och kycklingskum
Knorr Professional Kycklingfond 5 x 1 L
/g
1000.0 g
0%
Lök, gul hackad
/g
50.0 g
0%
Vitlök, skivad
/
10.0 g
0%
Vin, vitt torrt
/kg
150.0 g
0%
Äggulor
/
80.0 g
0%
Porto (portvin)
/g
60.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
7.0 g
0%
Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Grönpeppar i lag
/kg
5.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
1 gräddsifon och 2 patroner
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Ballotine
-
Kycklinglår eller tupplår 1800.0 g
-
Toppmurklor (skölj noga i kallt vatten!) 50.0 g
-
Ägg, helt kallt 65.0 g
-
Äggula, kallt 30.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) iskall 160.0 g
-
Kycklingskinn 250.0 g
-
Grönpeppar i lag (finhackad) 9.0 g
-
Knorr Umami 3 x 1 kg 5.0 g
-
Salt 7.0 g
-
Svartpeppar
-
Smör(till att bryna din ballotine 50.0 g
Pommes fondant
-
Bakpotatis stora 1500.0 g
-
Smör 150.0 g
-
Salt
-
Svartpeppar
Topping till fondant
-
Andra hälften av det krispiga kycklingskinnet
-
Mandel, marcona 50.0 g
-
Gräslök, finskuren 10.0 g
Kycklingleverragu
-
Kycklinglever skuren i 5 cm stora bitar
-
Äpplen (Granny Smith), skalat och delat i 1cm stora tärningar
-
Krondillssyrad silverlök ( se separat recept nedan)
-
Chili Espelette
-
Smör
-
Salt
-
Svartpeppar
Picklad silverlök
-
Silverlök, hel skuren i tunna ringar eller hyvlad tunt på mandolin 150.0 g
-
Socker 180.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Krondill 30.0 g
Kycklingvelouté och kycklingskum
-
Lök, gul hackad 50.0 g
-
Vitlök, skivad 10.0 g
-
Vin, vitt torrt 150.0 g
-
Äggulor 80.0 g
-
Porto (portvin) 60.0 g
-
Grönpeppar i lag 5.0 g
-
Salt
-
Svartpeppar
-
1 gräddsifon och 2 patroner