Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Att rimma torsk är ett trevligt bestyr, inte minst med tanke på hur gott resultatet blir. Extra gott blir det tillsammans med fläsk som fått puttra i sirap och vinäger. Du hör ju - en garanterad stämningshöjare! 

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Vänd upp torsken med salt och socker. Låt stå plastad i rumstemperatur i ca 2 timmar.
    • Skölj av fisken och baka av i ugn på 150*C tills den innertempen är på 50*C.
    • Skär fläsket i centimeterstora kuber. Koka upp sirap, vinäger och kryddor. Lägg i fläsket och låt småkoka i ca 15 minuter tills fettet släpper och blir lite karamelliserat.
    • Fräs löken i smör. Slå på mjölk och låta koka upp. Rör ut MAIZENA i lite vatten och vispa ner i mjölken. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka upp med senap, salt och peppar
    • Täck fisken med sås. Toppa med vinägerfläsk och persilja.  
Produkter
Recept
Favoriter
Meny