Menu

Ingredienser

+

Till laxen

Matdurum

Övriga grönsaker


Poké bowl, är ursprungligen husmanskost från Hawaii, här i en Nordisk tolkning. "Poké" är en skål fylld med ris, rå fisk och grönt. I detta fall med gravad lax, durumvete, sparris, stenbitsrom, picklad rödlök, rädisor och en massa härliga kryddor!

...

Förberedelser

  1. Till laxen

    • Blanda socker och salt. Gnid in laxen och grava lätt i 12 timmar.
    • Skrapa bort överbliven gravblandning, skölj bort det sista i kallt vatten och torka av laxen.
    • Skär bort skinnet och tärna laxen 1 x 1 cm.
    • Krydda laxen med örter, peppar och MAILLE Oldstyle senap. Kyl väl.
  2. Matdurum

    • Koka matdurum enligt instruktioner på förpackning och samksätt med MAILLE Vitvinsvinäger, olivolja salt och peppar. Kyl väl.
  3. Övriga grönsaker

    • Rensa rädisorna och skiva tunt på mandolin.
    • Skiva sparris och skala och tärna gurkan.
    • Blanda Hellmann´s majonnäs med MAILLE Dijon senap och krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp matdurum i skålar, toppa med övriga ingredienser och dressing.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny