Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Älskar du lök? Gillar du mat som går att äta med händerna? I så fall är detta en riktigt must-try! Dessutom är det enkelt, gott och går att variera i det oändliga. Tillsätt linser och potatis för en matigare skol- eller seniorlunch. Eller dela upp och servera som wrap med valfri fyllning. Eller varför inte tippa den som en pizza? Som du märker hoppas jag att du vill prova denna favorit! / Kajsa Siggesson, Restaurang Tullängen


...

Förberedelser

  1. Gör så här

      • Koka potatisen och linserna om du vill använda dem som topping.
      • Skiva löken med en mandolin och spola i ett durkslag. Låt den rinna av ordentligt.
      • Väg upp alla torra ingredienser enligt receptet i en bunke.
      • Tillsätt vatten och rapsolja till bunken. Blanda runt och låt svälla i 10 minuter.
      • Förbered en plåt med bakplåtspapper och smörj den lätt med lite rapsolja.
      • Blanda citronmajonnäsen enligt receptet.
      • Tillsätt löken i smeten och fördela den så jämt som möjligt över plåten.
      • Strö polenta ochhavsalt över ditt flatbread.
      • Baka i ugnen på 175 grader varmluft i cirka 20 minuter, eller tills mitten känns torr och fin.
      • Låt svalna något och lägg ditt flatbread på en skärbräda. Dela det i bitar och toppa med dina valfria tillbehör.
  2. Kajsa tipsar!

    • Vill du göra storköksvolymer av detta recept kan du använda fryst skivad gul lök. Jag brukar då hänga löken i hålbleck två dagar innan och pressar ur vattnet för hand därefter. Det går bra att baka av dittflatbread innan servering för att sedan bara värma på och toppa allt efter åtgång. Det går även bra att frysa för att använda vid senare tillfällen!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny