Menu

Ingredienser

+

Pizzadeg

  • jäst 3.0 g
  • Vatten 1300.0 g
  • Vetemjöl, Tipo 00 2.0 kg
  • Salt
  • Behåll lite av mjölet för knåding och utbakning.

Vitsås


Denna läckra växtbaserade vita pizza här toppad med svamp, vitlök och vegansk vit ost alltså ingen tomatsås. Resultatet? En enkel, både frasig och krämig måltid! 

...

Förberedelser

  1. Pizzadeg

    • Lös upp jästen i kallt vatten och rör i mjölet, knåda degen med degkrok i cirka 15 minuter för att aktivera gluten. Täck skålen med en duk och låt degen vila i 15 minuter. Knåda degen för hand i några minuter tills den är jämn. Lägg degen i en skål, täck med plastfilm och låt degen vila i 12 timmar vid ca 20 grader till nästa dag. Dela degen i 10 delar. Förvara degen i kylskåp idealiskt i 3 dagar (kan användas efter en dag) eller tills användning och kan enkelt förvaras i kylskåp i minst en vecka upp till 10 dagar.
  2. Vitsås

    • Blanda samman ingredienserna till såsen.
  3. Gör pizzan

    • Värm ugnen till 275 grader. Placera lite vit sås i mitten av den "utkavlade" pizzadegen, sprid ut såsen och tillsätt riven ost och toppa med svamp (skivad om det behövs) och bovete. Grädda pizzorna i cirka 3 minuter, rosteraetthalvvarv  och grädda i ytterligarenågonminuttill tills pizzanärjämntgräddad. Ta ut och låt svalna i några minuterinnan du toppar i pizzanmed exempelvisfärskspenateller mangoldskott.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny