Menu

Ingredienser

+

Pizzadeg

  • Jäst, färsk 3.0 g
  • Vatten 1.3 l
  • Vetemjöl, Tipo 00 2.0 kg
  • Salt 45.0 g

Inlagd jalapeño och rödlök

Tomatsås

Jalapeñomajonnäs


Denna restaurang värdiga vegetarsika pizza passar också för köttälskaren tack vare sin lyxigt smakrika topping: Fyllig tomatsås, NoBeef slices, kryddig jalapeñomajonnäs gjord på HELLMANN`S Vegan och picklad rödlök är oslagbart gott!

...

Förberedelser

  1. Pizzadeg

    • Lös upp jästen i kallt vatten och rör i mjölet, knåda degen med degkrok i cirka 15 minuter för att aktivera gluten. Täck skålen med en duk och låt degen vila i 15 minuter. Knåda degen för hand i några minuter tills den är jämn. Lägg degen i en skål, täck med plastfilm och låt degen vila i 12 timmar vid ca 20 grader till nästa dag. Dela degen i 8 delar á ca 200 gram. Förvara degen i kylskåp idealiskt i 3 dagar (kan användas efter en dag) eller tills användning och kan enkelt förvaras i kylskåp i minst en vecka upp till 10 dagar.
  2. Inlagd jalapeño och rödlök

    • Koka upp vatten, ättika, socker och salt och låt det svalna. Fördela rödlök och jalapeño i två burkar och täck med sval inlägningslag. Pickla i minst 24 timmar före användning.
  3. Tomatsås

    • Rör samman samtliga ingredienser och låt såsen vila i minst en timme före användning. Denna sats kommer att ge mer pizzasås än du behöver för receptet. Såsen kan frysas eller förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
  4. Jalapeñomajonnäs

    • Tillsätt färsk, urkärnad och hackad jalapeño, inlagd jalapeño, inläggningslag, salt, rostad vitlök och 300 g av Hellmann's Vegan i en mixer. Mixa slät och tillsätt vitlöksolja långsamt. Töm mixern och rör samman med den kvarvarande majonnäsen.
  5. Till pizzan

    • Värm ugnen till 275 grader. Placera 1,5 matsked tomatsås i mitten av den "utkavlade" pizzadegen, använd semolina mjöl för att förhindra att degen fastnar! Sprid ut tomatsåsen och tillsätt ca 100 g mozzarella, sprid sedan ut cirka 60 g NoBeef-skivor över hela pizzan. Grädda pizzorna på en pizzasten i cirka 3 minuter, rotera "en halv timma" och grädda i ytterligare någon minut tills pizzan är jämt gräddad. Ta ut och låt den svalna något innan du toppar med jalapeñomajonnäs och inlagd rödlök. 
    • Skär pizzan med en pizzaskärare och servera omedelbart.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny