Menu

Ingredienser

+

Puff choux

  • Vatten 185.0 g
  • Socker 11.0 g
  • Salt 4.0 g
  • Smör 75.0 g
  • Vetemjöl 112.0 g
  • Ägg 185.0 g

Ostcrème

  • 50g finsk insjörom eller annan löjrom
  • Ost, Gammel Knas eller lagrad Svecia, riven 180.0 g
  • Crème Fraiche 100.0 g
  • Smör 15.0 g
  • Ägg 260.0 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dill, torkad och mortlad till pulver 4.0 g

Picklad silverlök

  • Silverlök, hel skuren i tunna ringar eller hyvlad tunt på mandolin 150.0 g
  • 200g pickleslag, se nedan recept

Pickleslag


Årets påsktallrik är ett hopplock av flera riktiga läckerheter. Det blir puff choux med läcker ostkräm, antägg med ansjoviscrème  samt tartar på lammrostbiff. God och glad påsk önskar vi på Unilever Food Solutions!

...

Förberedelser

  1. Puff choux

    • Blanda vatten, socker, salt och smör i en kastrull och koka upp. Tillsätt vetemjöl under omrörning.
    • Häll upp degen i en blandare och tillsätt äggen ett i taget. 
    • Häll upp smeten på en spritspåse och kyl ner. 
    • Sätt ugnen på 200 grader. Spritsa ut små bollar (i storleken av en enkrona) på smörpapper och baka dem i 8 minuter och därefter i ytterligare 7 minuter på 175 grader. Låt svalna!
  2. Ostcrème

    • Smält smöret i en kastrull, tillsätt äggen och rör med en slickepott på medelvärme. När det börjar koagulera som en äggröra, häll över i en mixer. 
    • Tillsätt riven ost och crème fraiche under mixning. Smaka upp med salt och peppar och häll upp på spritspåse. 
    • Gör ett litet hål i botten på varje choux och fyll dem med ostcrème så det flödar ut lite. Klicka på rommen, trä över picklad lök som en livboj och pudra över dillpulver.  
  3. Picklad silverlök

    • Blanda ihop och låt stå i minst 2 timmar. 
  4. Pickleslag

    • Koka upp socker, krondill, salt och vinäger. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna.  
Produkter
Recept
Favoriter
Meny