Menu

Ingredienser

+

Fisk kroketter

Chilimajonnäs:


Satsuma-age är en friterad fiskkrokett som kommer från Kagoshima i Japan. Den är en specialitet i regionen Satsuma. I Japan äts satsuma-age på gator och i gränder, doppad i färsk ingefära eller söt japansk soja. Förr i tiden använde man torsk, men i takt med att rätten har blivit vanligare har man också börjat använda andra sorters fisk och skaldjur. I dag finns den med bland annat makrill, räkor, bläckfisk, haj, bonito och lax.

...

Förberedelser

  1. Fisk kroketter

    • Kör fisken i en matberedare med Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Ingefära och Knorr Kycklingfond till en grov färs.
    • Tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, koriander, ägg, grädde och vitpeppar. Fortsätt köra färsen tills den blir slät.
    • Forma kroketterna och vänd dem i äggvita och panko. Fritera i olja och servera rykande varma med färsk lime och chilimajonnäs.
  2. Chilimajonnäs:

    • Blanda HELLMANN`S REALMajonnäs, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili och 10g Knorr Kycklingfond till en dipsås.
    • Majonnäsen kan göras dagen innan och förvaras svalt utan att den ändrar vare sig utseende eller smak.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny