Menu

Ingredienser

+

Inlagd sill:

  • Sillfilé, salt 300.0 g
  • Vatten 1.5 dl
  • Socker 1.0 dl
  • Ättika 12% 0.5 dl
  • Kryddpepparkorn 10.0 st
  • Lagerblad 2.0 st
  • Stjärnanis 1.0 st
  • Fänkål, hela frön 0.5 tsk
  • Rödlök 1.0 stk
  • Morötter 1.0 stk

Sås till sill


En god julbordsfavorit som ger dig hela SOS-tallriken i en tugga. Använd gärna ostkanter och bitar som inte är tillräckligt snygga för att serveras, så sparar ni på svinnet. Självklart går det att göra den på köpt inlagd sill, om du inte har tid att lägga in saltsillfiléer.

...

Förberedelser

  1. Inlagd sill:

    • Salta ur saltsillen i vatten i 24 timmar. Obs! byt vatten 3–4 gånger under tiden.
    • Koka upp vatten, socker, ättika och kryddorna till lagen.
    • Häll lagen över löken och moroten som du skivat. Låt svalna.·       
    • När lagen är helt kall, häll den över sillen och låt dra i 2 dygn.
  2. Sås till sill

    • Riv osten. Här går det otroligt bra att spara på sig lite ostrester och riva ner. På så vis slipper ni kasta ost i onödan.·       
    • Lägg den rivna osten i en kannmixer.·       
    • Koka upp grädde och häll över osten och mixa slät.·       
    • Gå i med HELLMANN’S Professional och akvavit och mixa till en homogen sås.·       
    • Smaka av såsen med rostade fänkålsfrön, salt och peppar.·       
    • Blanda såsen med den inlagda sillen och låt dra minst ett par timmar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny