Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Hummer, färsk kokt 2.0 stk
  • Räkor, handskalade 500.0 g
  • Tomater, cocktail 30.0 stk
  • Gurka 3.0 kg
  • Paprika, röd 1.0 stk
  • Rädisa 10.0 stk
  • Avokado 2.0 stk
  • HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg 2.5 l
  • Lime 1.0 st
  • Jalapeño färsk 1.0 stk
  • Olja, oliv
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Step 2

  • Basilika, färsk
  • Koriander, färsk (cilantro)
  • Dill, plockad

På årets sista kväll passar en vacker och aptitretande entrérätt med skaldjur utmärkt på Nyårsmenyn.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Sätt ugnen på 275°C. Dela paprikan och gnid in den med lite olivolja innan du grillar den i ugnen tills skalet svartnar. Låt paprikan svalna i en plastpåse eller i ett bleck med plastfilm. Skala och dela i mindre bitar.
    • Koka upp vatten och blanchera tomaterna i ca 5-10 sekunder. Kyl dem snabbt i kallt vatten innan du skalar dem.
    • Skala och kärna ur gurkan samt skär den i mindre bitar.
    • Hyvla rädisor tunt och lägg i isvatten.
    • Plocka ur hummerköttet och skär i mindre bitar.
    • Gröp ur dina avokados och skär i bitar.
    • Hacka jalapeñon fint.
    • Pressa lime i en bunke och riv ner zesten. Blanda i jalapeño och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ihop skaldjur och grönsaker. Vänd upp med olivolja och krutonger. 
  2. Step 2

    • Servera din skaldjurscocktail på en vacker tallrik eller i ett cocktailglas och garnera med basilika, koriander och dill. Toppa hela härligheten med den goda jalapeñomajonnäsen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny