Menu

Ingredienser

+

Skaldjursgryta


Denna mycket populära fisk och skaldjursgryta lagas ofta i Bahia och Rio de Janeiro, servera den gärna på Brasilianskt vis med kokt vitt ris.

...

Förberedelser

  1. Skaldjursgryta

    • Skär fisken i 3x 3 cm bitar.
    • Fräs den hackade löken, vitlök och paprikan mjuk i olja.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, låt alltsammans fräsa i någon minut.
    • Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, Knorr Fiskbuljong Lågsalt, lagerblad och vatten, koka upp och tillsätt kokosflingor. Låts såsen sjuda i 5 minuter. Red evt. med MAIZENA, Snowflake.
    • Justera smaken på såsen med salt och peppar och smaksätt med lime juice. Hit går att förbereda i förväg.
    • Lägg fisk och skaldjur i grytan och ånga fisken färdig under lock.
  2. Till servering

    • Servera grytan med färsk skuren koriander och vårlök samt kokt ris med bönor.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny