Menu

Ingredienser

+

Svampomelett

  • Ägg 20.0 stk
  • Mjölk 7.0 dl
  • Ost, Präst eller Västerbotten 2.0 dl
  • Salt 2.0 tsk
  • Nymald svartpeppar
  • Smör Till Formen
  • Svamp,skogssvamp blandad färsk exempelvis skogschampinjon, shiitake och ostronskivling 700.0 g
  • Lök, gul finhackad 1.0 stk
  • Smör 50.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
  • Salt och peppar

Grönkålsallad


Vill du skapa känslan av en mjuk och mysig jul? Servera en mjuk och mysig omelett. Den här serverar vi med en stuvning på våra egna favoritsvampar och en vintrig grönkålssallad. 

...

Förberedelser

  1. Svampomelett

    • Sätt ugnen på 150°C och smörj en ugnsform med smör.
    • Rör ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar. Häll upp i formen och baka av i ugn ica 20 minuter, tills den stelnar och får lite färg.
    • Skär svampen i mindre bitar och stek med smör och lök. Slå på grädden och låt småkoka i ca 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp omeletten på ett fat, slå på stuvningen på ena halvan, vik ihop och servera med grönkålssallad enligt nedan. 
  2. Grönkålsallad

    • Koka upp vatten. Lägg i kålen och låt den ligga i ca 30 sek.
    • Kyl i isvatten för att behålla den gröna färgen. Tryck ur all vätskan i en handduk till exempel.
    • Blanda olja, vinäger, senap och lök. Smaka av med salt och peppar. Vänd upp med apelsin, grönkål och äpple. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny