Menu

Ingredienser

+

Kebabkrydda

Dressing

Sumaklök

  • Rödlök, tunt skivad 240.0 g
  • . 1.0 st
  • Sumak 10.0 g
  • Olja, oliv 15.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Svartpeppar, nymalen

Picklad rödkål

  • Rödkål, tunt skivad 200.0 g
  • Vatten 3.0 dl
  • Socker 2.0 dl
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 1.0 dl

Tabbouleh

  • Bulgur med klipta rostade nudlar 200.0 g
  • Tomater, fint tärnad 100.0 g
  • Gurka, fint tärnad 300.0 g
  • Koriander, färsk (cilantro) hackad 40.0 g
  • Mynta, blad färsk hackad 20.0 g
  • Citron, juice färskpressad 1.0 dl
  • Chili, röd 1.0 stk
  • Olja, oliv 0.5 dl
  • Salt 10.0 g

Vid servering

  • Kebabkrydda och feferoni

Vegetarisk kebab till folket!!! Den perfekta blandningen av smaker, konsistenser och dofter i det här receptet är så oemotståndlig att det vattnas i munnen. Receptet är ett perfekt grönt lunchalternativ som med små ändringar enkelt blir 100% växtbaserat.

...

Förberedelser

  1. Kebabkrydda

    • Blanda samtliga kryddor.
  2. Dressing

    • Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Sumaklök

    • Blanda sumak, salt och tunt skivad rödlök, rör om ordentligt och smaka av med olivolja och citron.
  4. Picklad rödkål

    • Lägg tunt skivad rödkål i en burk. Koka upp vatten, ättiksprit och socker och låt sjuda tills sockret har löst sig. Slå lagen över rödkålen och förslut med lock i 24 timmar före användning.
  5. Tabbouleh

    • Tillaga bulgur enligt instruktionerna på för packningen och låt den svalna. Blanda ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
  6. Vid servering

    Stek det veganska kebabköttet med kebabkryddan. Servera tillsammans med sumaklök, picklad rödkål, tabbouleh, feferoni och den läckra dressingen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny