Menu

Ingredienser

+

Till att börja med

  • Kolja, filé 1.3 kg
  • Potatis, skalad 10.0 g

Till såsen

Avslutningsvis

  • Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 35.0 g
  • Salt(1) 2.0 g
  • Svartpeppar malen

Det rustika Åländska köket är känt för sin enkelhet, det jobbas med några få utvalda råvaror. Närheten till havet gör fisken till ett kännetecken i det åländska köket. Här en typisk åländsk fiskpanna på vit fiskfilé. Vi har använder Knorr Cold Base kall svällande stärkelse redning till såsen som gör att receptet går snabb och effektiv att lägga samman utan att hantera värme före första uppvärmning.

...

Förberedelser

  1. Till att börja med

    • Skär fisken i grytbitar.
    • Koka potatisen och kyl ner den. Dela den i mindre bitar.
  2. Till såsen

    • Blanda samman vatten, grädde och Knorr Fiskfond, vispa ner Knorr Cold Base stärkelse redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, Winborgs Ättiksprit 12%, äpple, lök och pepparrot. Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
  3. Avslutningsvis

    • Varva fisk och potatis i en form, slå över den kalla såsen. Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny