Menu

Ingredienser

+

Baguetter

  • Bröd, baguette 15 cm 5.0 st
  • Ägg (stora, klass A) 10.0 st

Chilimajonnäs

Fyllning

  • Rättika, finstrimlad 300.0 g
  • Morot, finstrimlad 200.0 g
  • Kimchi 100.0 g
  • Vårlök, skivad 60.0 g
  • Vitlök, rostad 50.0 g
  • Sesamfrön 20.0 g
  • Böngroddar 111.0 g

Bahn mi är en slags fylld baguette, en blandning av två länders matkultur, som kommit till genom att Vietnam har varit en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla  majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet blir en söt syrligt, het, kladdig macka. Vi har ersatt patén med stekt ägg i det här receptet.

...

Förberedelser

  1. Baguetter

    • Skär baguetterna i 10 lika stora delar. Stek äggen på båda sidorna.
  2. Chilimajonnäs

    • Blanda samman Knorr PROFESSIONAL Chilipuré med HELLMANN´S EXTRA THICK Majonnäs och vinäger. Dela på baguette-bitarna och pensla på chilimajonnäsen på både över- och underdel.
  3. Fyllning

    • Lägg på rättika, morot och kimchi. Lägg på ägget och strö över salladslök, rostad lök och sesamfrö. Avsluta med böngroddar.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny