Menu

Ingredienser

+

Biryani kryddmix

  • Kanel malen 5.0 g
  • Gurkmeja 5.0 g
  • Nejlikor malda 5.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 5.0 g
  • Spiskummin 5.0 g
  • Kardemumma malen 5.0 g
  • Korianderfrö, malen 5.0 g

Kyckling

Biryani sauce


Biryani härstammar från Asiens och framförallt Indiens muslimer. Där används det som smaksättning av ris. I kenya används det mer som en sås till grytor. Kan göras med fisk, kött eller grönsaker för ett vegetariskt alternativ.

...

Förberedelser

  1. Biryani kryddmix

    • Blanda alla kryddorna till Biryani kryddmix.
  2. Kyckling

    • Blanda creme fraiche, limejuicen, Knorr Professional Ingefära kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, gurkmeja och smaka av med salt och peppar.
    • Tillsätt kycklingen och låt marinera minst två timmar, gärna över natten.
    • Lyft upp kycklingen ur marinaden och rosta i ugn 180 grader tills kycklingen är genomstekt.
  3. Biryani sauce

    • Hetta upp olja i en kastrull och bryn på löken tills mjuk.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, SLOTTS Tomatpuré, vatten, Knorr Kycklingfond och Biryani kryddmix. Låt koka 10 minuter. Rör emellanåt.
    • Tillsätt kycklingen. Låt koka så allt blir varmt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny