Menu

Ingredienser

+

Gör Doro Wat - kycklinggryta

Injera

  • Jäst, färsk 15.0 g
  • Öl 50.0 ml
  • Salt(1) 20.0 g
  • Kornmjöl 250.0 g

I det etiopiska köket serveras ofta wat, en tjock gryta med massor av hackad lök som grund. I vårt recept använder vi kyckling, doro, i grytan. Den serveras på injera, en sorts pannkakor bakade på fermenterat teffmjöl. Vårt recept innehåller istället öl och jäst för att få till syrligheten.

...

Förberedelser

  1. Gör Doro Wat - kycklinggryta

    • Krydda kycklingen med salt och peppar. Pudra över ett tunt lager MAIZENA majsstärkelse. Bryn kycklingen till fin färg.
    • Hetta upp oljan, sänk till låg värme och smält löken långsamt under omrörning, ca 10 minuter. Tillsätt SLOTTS Tomatpuré, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré och socker och låt löken karamellisera i blandningen.
    • Häll på vatten, Knorr Kycklingbuljong och Knorr Oxfond. Tillsätt kycklingen och koka upp. Sänk värmen tilllåg och låt sjuda tills kycklingen är klar.
    • Spä eventuellt med lite mer vatten. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
  2. Injera

    • Blanda samman vatten, öl och salt.
    • Rör ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan och vispa sedan ner mjölet, lite i taget.
    • Låt smeten jäsa på varm plats i minst 30 minuter, eller över natten.
    • Stek tunna pannkakor.
  3. Till servering

    • Servera kycklinggrytan med pannkakan, som används att ta upp grytan med istället för bestick.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny