Menu

Ingredienser

+

Gör så här


En mustig fransk klassiker med söta toner från lökens långsamma karamellisering. Här kokar vi soppan på vår brynta köttbuljong och vitt vin, soppan här matchar lagrad ost på ett fint sätt.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Fräs löken i smör och olja vidmoderat värme så att löken börjar karamelliseras ca 15 minuter. Tillsätt salt, peppar och socker, fortsätt steka tills löken har karamelliserats ordentligt ca 35 minuter.
    • Tillsätt vitt vin och koka in tills vätskan nästan är borta.
    • Tillsätt vatten, Knorr Brynt Köttbuljong, lagerblad och timjan, koka upp och sjud i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Skiva baguetten i 2,5 cm tjocka skivor och ugnsrosta på båda sidor. Gnid skivorna med vitlök
    • Fördela en ½ tsk sherry i varje ugnsfast soppskål och slå i soppan. Lägg på brödskivan och riven ost och gratinera.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny