Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Till salladen


Salt gruyère, mild béchamel och karaktäristisk dijonsenap. Servera Croque Monsieur bredvid soppan eller precis som den är med vår krispiga sidosallad.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C. 
    • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa försiktigt i mjölken. Låt småkoka i ca 5 min, vispa under tiden så att såsen inte bränns. Smaka av med salt och peppar. 
    • Bred senap på varje brödskiva. Fördela skinkan på 6 av brödskivorna, lägg på 2 msk dijonsenap och strö lite ost över. Toppa med den andra brödskivan, resten av béchamelsåsen och osten. Gratinera i ugn 15–20 min så att mackan blir knaprig och får fin färg.
    • Servera med en krispig sallad.
  2. Till salladen

    • Bryt salladen i stora bitar. 
    • Blanda dijonsenap och vinäger. Vispa i oljan. Tillsätt, honung, lök, salt och peppar. 
    • Vänd upp salladen med vinägretten.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny