Menu

Ingredienser

+

Kycklingklubbor

  • Kyckling, ben (kycklingklubba) 6.2 kg

Till såsen

  • Sweet Chili Dipp
  • Sambal oelek 25.0 g
  • Limejuice 1.3 l
  • Honung 30.0 g
  • Crème Fraiche 130.0 g

Rostade rotfrukter

  • Morot, riven 1.0 kg
  • Palsternacka, skalad 1.1 kg
  • Smör eller margarin

Till matvetet


Som tillbehör till kycklingen har vi valt att servera matvete som odlas i Sverige och är ett bättre alternativ än ris då risodlingen släpper ut mycket växthusgas - Metan. 

...

Förberedelser

  1. Kycklingklubbor

    • Tillaga drumsticks enligt anvisning på förpackningen.
  2. Till såsen

    • Blanda samman dippsåsen. Smaksätt med lime juice och lime zest.
  3. Rostade rotfrukter

    • Vänd skalade, strimlade grönsaker i smör, krydda med salt och peppar. Rosta i ugn vid 225 grader i 10 minuter.
  4. Till matvetet

    • Fördela lika mängd matvete och vatten i volym o GN-bleck. Häll på buljong och grönsaker. Rör om i blecken. Ånga i ugn utan lock i 20 minuter.
    • Servera rostade kycklingklubbor med matvete, rostade rotfrukter och chilidipp.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny