Menu

Ingredienser

+

Kycklingbuljongen

Kycklingen

Avslutningsvis

  • Råris, kokt 400.0 g
  • Jordnötssmör 300.0 g

Moambe, eller palmsmör, är en viktig ingrediens i kongolesisk mat. I det här receptet på kyckling moambe används jordnötssmör i stället för palmsmör, men det ger en nästan helt autentisk smak.

...

Förberedelser

  1. Kycklingbuljongen

    • Blanda vattnet med Knorr Hönsbuljong i en stor gryta.
    • Hacka löken och skär citronerna i skivor. Lägg lök, citron, salt och hela kycklingen i grytan med buljongen och koka i 20 minuter. Ta sedan upp kycklingen, men fortsätt koka buljongen.
  2. Kycklingen

    • Finhackapaprikan och vårlök. Hacka även de gröna topparna på vårlöken, men lägg dem åt sidan.
    • Skär kycklingen i bitar och bryn i matfett tills skinnet blir gyllenbrunt. Tillsätt grönsakerna, tomatpurén, Knorr Tomatino och 5 deciliter av den reducerade buljongen. Rör om och låt rätten sjuda under lock i cirka 30 minuter.
  3. Avslutningsvis

    • Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
    • Lägg de hackade gröna vårlökstopparna ochjordnötssmöret i grytan och rör om.
    • Servera rätten med råris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny