Menu

Ingredienser

+

Lammburgare

  • Lamm, färs 1.3 kg
  • Crème Fraiche 250.0 g
  • Ägg, färska 60.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 g
  • Salt 18.0 g
  • Mynta, torkad 2.0 g

Jajeekmajonnäs

Vid servering

  • Bröd, Hamburgare 10.0 st
  • Rödlök 100.0 g
  • Sallad, isberg 100.0 g
  • Persilja, blad 20.0 g
  • Mynta, blad 16.0 g

Jajeek är en iransk version av tzatziki. I detta recept använder vi majonnäs som fungerar perfekt med det grillade lammet.

...

Förberedelser

  1. Lammburgare

    • Blanda samman ingredienserna till en jämn massa i en skål.
    • Gör biffar à 200 g styck av massan på en plåt och lägg kallt i en timme eller över natten.
    • Olja ytorna på biffarna och grilla snabbt på båda sidor.
    • Tillaga biffarna på en plåt täckt med folie i ångugn i 65 grader tills de uppnår en temperatur på 58 grader.
  2. Jajeekmajonnäs

    • Riv gurkan och salta lätt. Häll över i ett durkslag och låt vila i en timme eller över natten.
    • Kläm ut vätskan ur gurkan och blanda med HELLMANN’S Majonnäs, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och citronsaft. Smaksätt med peppar.
    • Förvara kallt.
  3. Vid servering

    • Värm hamburgerbröden.
    • Fyll hamburgarna och servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny